امروز : چهارشنبه 24 مهر 1398 / 21:10 / به وقت تهران

نوآوردگاه سکوی پرتاب جوانان به سوی تحقق رؤیای کارآفرینی/ شرکت 60 دانشجو در نخستین نوآوردگاه دانشگاه جیرفت

نوآوردگاه سکوی پرتاب جوانان به سوی تحقق رؤیای توسعه کسب و کار فناورانه آن‌ها است که می‌ تواند به بحث اشتغالزایی و توسعه اقتصادی کمک شایانی کند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه جیرفت در حاشیه این آیین گفت: با توجه به اینکه دانشگاه‌ها هم‌اکنون در حال گذر از دوره تربیت تئوریک دانشجویان هستند، فعالیت‌هایی مانند نوآوردگاه‌ها می‌تواند، دانشجویان را به استقلالی برساند که دیگر در پی استخدام‌های دولتی نباشند.

دکتر حمداله راوند تصریح کرد: با این نوآوردگاه‌ها دانشجویان ایده‌های به ظاهر ساده خود را می‌پرورانند و در زمینه تجاری‌سازی آن بحث و بررسی می‌کنند تا در نهایت بتوانند از آن بهره‌برداری کرده و به پول و سرمایه برسند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از شرکت‌های غول دنیا مانند مایکروسافت، اپل و گوگل و یا دیجی‌کالا در ایران از همین ایده‌‌های بسیار ساده به چنین جایگاهی رسیدند، بیان داشت: این ایده‌ها معمولاً با سرمایه‌های اندک در راستای رسیدن به اهداف بزرگ آغاز شدند.

دکتر راوند اعتبار برگزاری نوآوردگاه دانشگاه جیرفت را 500 میلیون ریال ذکر و عنوان کرد: این نوآوردگاه طی سه روز با حضور متخصصانی از تهران برگزار شد که در پی آن 60 دانشجو در قالب 13 تیم پنج نفره به ارائه ایده‌های خود پرداختند.

وی بیان داشت: در آیین اختتامیه این نوآوردگاه این تیم‌ها در مدت زمان سه دقیقه فرصت پیدا کردند که ایده‌های خود را مطرح کنند و صاحبان سرمایه و کسب و کارهای موفق نیز با ارائه تجربیات خود به دانشجویان ایده‌های آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند تا در صورت امکان تجاری‌سازی شوند.

معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه جیرفت ادامه داد: این نوآوردگاه‌ها می‌تواند به دانشجویان کمک کند که از فکر کلیشه‌ای استخدام‌های دولتی و پشت میزنشینی خارج شوند و در پی کارآفرینی و راه‌اندازی کسب و کار توسط خودشان باشند.

دکتر راوند خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه جنوب کرمان منطقه‎ای کشاورزی و اساس راه‌اندازی دانشگاه جیرفت نیز کشاورزی است، این نوآوردگاه را برای دانشجویان رشته‌های کشاورزی برگزار کردیم، اما در کنار آن‌ها دانشجویان فنی مهندسی و سایر رشته‌ها نیز استقبال خوبی کردند.

وی با تقدیر از حمایت‌های علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ابراز داشت: فرمانداری جیرفت، سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان و اتاق بازرگانی استان کرمان نیز در راستای هماهنگی با سرمایه‌گذاران همکاری بسیار خوبی داشتند.

حسین مشایخی مدیر اجرایی نوآوردگاه جیرفت نیز در این زمینه اظهار داشت: فرآیند نوآوردگاه کارآفرینی دانشگاه جیرفت با ایده‌پردازی دانشجویان کار خود را آغاز کرد.

وی اذعان داشت: دانشجویان با پرورش ایده‌های خود در شرایط کسب و کار واقعی قرار می‌گیرند و بودجه به آن‌ها داده می‎شود که نوعی شبیه‌سازی با دنیای واقعی است.

مشایخی با اشاره برگزاری کارگاه‌های تخصصی در بین این برنامه، اضافه کرد: این ایده می‌تواند، یک محصول، خدمت و یا هر تولید دیگری باشد

وی بیان داشت: جدای از آشنایی دانشجویان با محیط کسب و کار، این امر در ذهن آن‌ها نهادینه می‌شود که در پی شغل جدید و ایجاد کارآفرینی باشند و در کنار آن تعدادی از افراد بیکار را نیز به کار بگیرند.

محمد افضلی دانشجوی رشته مهندسی کشاورزی دانشگاه جیرفت که در این نوآوردگاه شرکت کرده بود در گفت‌‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: با هدف ثبت ایده‌ها، یادگیری و کار تیمی وارد این نوآوردگاه شدم که انگیزه بسیار زیادی برای من ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: با توجه به کشاورزی بودن منطقه جنوب کرمان ایده تیمی خود را در این بخش ارائه دادیم که تجربه جدیدی برای آینده شغلی ما محسوب می‌شود.

محمدجواد میرطاهری دانشجوی رشته مهندسی مکانیک نیز برگزاری این نوآوردگاه‌ها را موجب افزایش سطح فکری و ایده‌پردازی دانشجویان و ایجاد انگیزه و تفکر در آنان دانست و اظهار داشت: با هدف رونق تولید داخلی و کارآفرینی به این نوآوردگاه پیوستم و با ایده ساخت ربات پرنده و پهباد وارد شدم.

الهه ایرانمنش دانشجوی رشته مهندسی برق هدف از شرکت خود در نوآوردگاه دانشگاه جیرفت را یادگیری مهارت و کسب تجربه برای حضور در بازار کار خواند و اظهار داشت: ایده ایجاد گلخانه‌های هوشمند با توجه به لزوم توسعه کشاورزی در جنوب کرمان می‌‌تواند، بسیار مؤثر باشد.

در پایان نوآوردگاه دانشگاه جیرفت آیین اختتامیه با معرفی سه تیم برتر ایده‌پرداز برگزار شد.

تیم‌های فاتح صنعت با ایده بسته‌بندی و پرس ذرت، جردس با ایده تولید نوعی جلبک برای دارو و لوازم آرایشی و بهداشتی و ترمیم با ایده کلینیک آنلاین گیاه‌پزشکی به ترتیب اول تا سوم شدند.

برگزاری اینگونه نوآوردگاه‌ها با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی سبب می‌شود تا روند توسعه علمی و صنعتی منطقه جنوب کرمان سرعت بیشتری به خود بگیرد که امیدواریم، این امر مهم همواره مد نظر مسؤلان باشد.

نوآوردگاه «استارت‌آپ» کسب و کار فناورانه رویدادهای آموزشی و علمی است که به افراد آموزش می‌دهد، چگونه می‌توانند بر پایه ایده‌های فناورانه خود، کسب و کار راه بیندازند و آن را توسعه دهند.

طی این رویداد افراد طی مدت چند روز در محیطی پویا و بانشاط در قالب یک بازی طراحی شده، یاد می‌گیرند که تیم تشکیل دهند، بودجه بگیرند، شرکت یا ایده و نوآوری خود را ثبت، مدل کسب و کار حرفه‌ای طراحی، هزینه‌های کسب و کار را مدیریت و برای آن سرمایه‌گذار جذب کنند.

صاحبان ایده‌های فناورانه علاقمند به آغاز کسب و کار، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی مهندسی، مدیریتی و اقتصادی و علاقمندان به کارآفرینی مخاطبان نوآوردگاه‌ها هستند.

خانواده نوآوردگاه زیست‌بومی متشکل از علاقمندان به کارآفرینی، صاحبان ایده و سرمایه‌گذاران در حوزه فناوری محصولات جدید است و هدف این زیست‌بوم نزدیکی و هم‌افزایی هرچه بیشتر اعضای آن به منظور تحقق رؤیاهای جوانان فناور در مورد توسعه کسب و کار نوپای خودشان است.

هدف این رویداد این است که شرکت‌کنندگان به شکلی ملموس‌تر چالش‌های واقعی محیط کسب و کار را تمرین و آمادگی‌های لازم را کسب کنند.

17 تا 20 اسفندماه دانشگاه جیرفت میزبان یکی از این نوآوردگاه‌ها بود که برای نخستین بار در منطقه جنوب کرمان برگزار شد و امیدواریم، آغازی برای نوآوردگاه‌های دیگر باشد.